DK site DK site DK site DK site DK site DK site DK site DK site

Hoe het werkt

Ons inzamelings- en verwerkingsysteem vormt de duurzame basis van ons hele proces: van het inzamelen van het gipsafval tot het leveren van de nieuwe grondstof aan de gipsfabrieken:

Inzameling

Gips Recycling Nederland BV haalt zelf gipsafval op uit heel Nederland en België. Wij verzorgen dit bij voorkeur met een van onze autolaadkranen zodat de gipscontainers op locatie kunnen blijven staan.

Op deze manier verzamelen we de inhoud van 4 – 6 gipscontainers in één vrachtauto en rijden met deze optimaal gevulde auto naar een van onze verwerkingslocaties. Deze methode minimaliseert het aantal kilometers dat met het afval moet worden afgelegd en daarmee de uitstoot van CO2.

Deze methode van inzameling biedt onze klanten een breed scala aan voordelen:

• Klanten betalen alleen voor het werkelijke tonnage dat wordt opgehaald, niet voor het transport en de uitwisseling van containers.

• Klanten betalen een vaste prijs per ton, onafhankelijk van het aantal tonnen dat daadwerkelijk uit de container wordt gehaald.

• Zodra het gipsafval is geladen, nemen wij de verantwoordelijkheid voor het afval over en is het afval en eventueel aanwezige verontreiniging, onze verantwoording.

• Afval dat niet aan onze acceptatievoorwaarden voldoet, kan direct worden uitgesorteerd of achterblijven bij de klant. 

Aanlevering

Particulieren kunnen meestal hun gipsafval inleveren bij de milieustraat / afvalbrengstation in de gemeente waarin zij wonen. Daarnaast kunt u bij uw lokale afvalverwerkers terecht.

Wilt u weten of uw gemeente en/of de afvalverwerker van uw keuze uw gipsafval ook door ons laat recyclen? Stuur een mailtje naar info@gipsrecycling.nl of bel ons op (050) 751 61 21.

In Nederland kunnen B2B-klanten terecht bij een verwerkingslocaties,

Verwerkingslocatie Noord-Nederland
Valgenweg 6
9936 HV  Farmsum

Verhuur van speciale gipscontainers

Indien u zelf niet over een geschikte container beschikt en/of het gipsafval elders droog kunt opslaan, dan kunt u bij ons een speciaal ontwikkelde, gebruiksvriendelijke container huren. De containers zijn in de eerste plaats voorzien van een deksel zodat het gips droog blijft. Bovendien zijn de containers voorzien van klepjes aan de bedieningszijde van de container zodat het afval ook met de hand eenvoudig in de container kan worden gedeponeerd (30m3 container). De inworphoogte bedraagt namelijk ca 150 cm.

Voor milieustraten met bordes en/of projecten waarbij een lage inworp niet nodig is, bieden we dezelfde containers in 40m3-formaat aan. De inworphoogte bedraagt dan ca 190 cm.

Big bag-oplossing voor kleinere hoeveelheden


Voor projecten waar maar weinig gipsafval vrijkomt en/of locaties waar geen ruimte is voor een gipscontainer, bieden we een oplossing met big bags aan. Bel ons voor de voorwaarden!

Gepatenteerde technologie

In onze verwerkingsfaciliteiten wordt door de mobiele recycling machines het gipsafval verwerkt tot een schone, volwaardige grondstof voor de eindgebruiker. De volautomatische recycling machines hebben een capaciteit van tussen de 20 en 40 ton per   uur en zijn in eigen beheer ontworpen en ontwikkeld.Meer dan 90% van al het ingenomen gipsafval verlaat onze verwerkingslocaties weer als gipspoeder.

Het restant bestaat voor een deel uit metalen (spijkers, schroeven, resten van profielen) welke door de recycling machine wordt uitgesorteerd. Het metaal wordt vanzelfsprekend ter recycling aangeboden aan een erkende verwerker.

Tenslotte verlaat circa 8 – 9 % van al het ingenomen gipsafval onze verwerkingslocaties als papierfractie. Hierin vinden we het papier terug dat de producten van gipsplaten op de platen hebben aangebracht, resten van behang etc.

De gipsfabrieken welke ons gerecyclede poeder inzetten, vervangen tot 30% van hun “nieuwe” grondstoffen door ons gipspoeder!

Gips Recycling Nederland BV organiseert regelmatig open dagen wanneer een van de recycling machines in Nederland is. Indien u belangstelling heeft voor het bezoeken van een open dag, kunt u dit aangeven op ons informatieformulier op deze website.
 

Klik hier voor een video van onze oplossing

RECYCLING SYSTEM
VIDEO
WATCH HOW THE GYPSUM RECYCLING SYSTEM WORKS
CO2 NEUTRAL WEBSITE
Country   ∨
 
Danmark
Sverige
Norge
Finland
Holland
Belgien
Tyskland
+45 70 22 17 30
Go to country page